A miskolci Szent Háromság templom

Felhívás az adó 1+1 %-ának felajánlására

 

Személyi jövedelemadónk egy százalékát 2018-ban is felajánlhatjuk a Magyar Orthodox Egyházmegye  társadalmi szolgálatának támogatására.

Május 22. az idei határidő, a felajánlás visszavonásig érvényes.

Akár egyéni vállalkozók, akár magánszemélyek vagyunk, idén is adóbevallást kell benyújtanunk az előző évi jövedelmünkről. Befizetett személyi jövedelemadónk (szja) egy százalékával támogassuk egy orthodox alapítvány, másik egy százalékával pedig egyházunk társadalmi szolgálatát!

Újdonság, hogy az idén benyújtott, egyházi egy százalékról szóló nyilatkozat újabb nyilatkozat beadásáig, vagy a nyilatkozat visszavonásáig érvényben marad, azt a 2018. évet követő években is figyelembe veszi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A kitöltött rendelkező nyilatkozatot benyújthatjuk adóbevallásunk részeként – vállalkozók február 26-ig, magánszemélyek május 22-ig – vagy attól függetlenül is: 2018. május 22-ig.

Az 1+1 százalékos nyilatkozatot az adóbevallás részeként benyújthatjuk ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen. Ha az adóhatóság készít számunkra bevallási tervezetet, annak on-line javítása esetén is rendelkezhetünk az szja 1+1 százalékáról.

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatónk továbbra is összegyűjtheti az 1+1 százalékos nyilatkozatokat. Amennyiben így rendelkezünk, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva tehetjük meg. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jelünk, a leragasztás helyén pedig az aláírásunk!

A nyilatkozatot a bevallástól elkülönülten is leadhatjuk május 22-éig ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban.

MAGYAR ORTODOX EGYHÁZMEGYÉNEK SZÁNJÁK
Technikai száma: 0365

A MÁSIK 1%-ÁT PEDIG A  MISKOLCI ORTHODOX MÚZEUMÉRT ALAPÍTVÁNYNAK
Adószáma: 18415320-1-05.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Tovább az eszköztárra