A miskolci Szent Háromság templom

Az osztrák fővárosban konferenciát tartottak Ferenc pápa és Kirill pátriárka havannai találkozójának a második évfordulója alkalmából

2018, február 12-én,  őszentsége  Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriarchája  és  Ferenc pápa havannai találkozójának   a második évfordulója alkalmából  egy nemzetközi konferenciát szenteltek  a közel-keleti keresztények helyzetének.

 

A fórumra  az ausztriai katolikus érsekség észvételével,  a bécsi érseki  palotában került sor. Az eseménynek társszervezői  voltak  a Moszkvai Patriarchátus  külső Egyházi Kapcsolatok Osztálya , a Keresztény Egységet támogató Pápai Tanács és, az Orosz Föderáció és a Kulturális Minisztériuma, az Orosz Föderáció ausztriai nagykövete.

Az eseményen többek között jelen voltak , Hilarion volokolamszki metropolita a  Moszkvai Patriarchátus  külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának elnöke; Kurt Koch bíboros a  Keresztény Egységet Támogató Pápai Tanács elnöke,, Bécs érseke Christoph Schönborn bíboros, Ignác  párizsi metropolita (Antiochiai ortodox  egyház );  a Moszkvai patriarchátus külföldi intézményeinek vezetője Antonij bécsi és budapesti érsek., stb.

A konferenciát Bécs érseke Christoph Schönborn bíboros nyitotta meg . Arról beszélt, mennyire fontos volt  a havanai találkozó, hangsúlyozva, hogy ez a  történelmi esemény önmagában egy üzenet volt az összes keresztény és jóakaratú ember számára.

Ezt követően  Hilarion volokolamszki metropolita a  Moszkvai Patriarchátus  külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának elnöke előadást tartott  az üldözött keresztények helyzetéről, a az ortodox-katolikus együttműködés ezen a területen, történő  gyakorlati megvalósulásáról valamint az orosz ortodox egyház  a szükséget szenvedő testvérek támogatását célzó törekvéseiről.

Vélemény, hozzászólás?

Tovább az eszköztárra